Bestyrelsen for DM Kommunikation er nu på plads

/files/assets/news/chn-jpeg-1713428198.jpg
18. april 2024
Af Anne Nimb

De ni medlemmer af bestyrelsen for DM Kommunikation, der bliver en realitet, når KS fusionerer med DM 1. november, er nu udpeget. Der er seks tidligere medlemmer af KS’ hovedbestyrelse og tre medlemmer er udpeget af DM. KS’ forperson Cathrine Holm-Nielsen bliver forperson for en fagligt stærk sektorbestyrelse med bred repræsentation, siger hun.

”Jeg glæder mig vildt meget til at samle den nye sektorbestyrelse og ordentligt at møde de medlemmer fra DM, som har sagt ja til at engagere sig i den nye sektors arbejde. Jeg synes, vi er en virkelig god flok med stærke faglige kompetencer, der spænder bredt inden for vores faglige områder. Dette er vigtigt for at kunne dække medlemmernes interesser bredt,” siger KS’ forperson Cathrine, der fortsætter som forperson for DM Kommunikation efter fusionen.

 ”Vi har en vigtig opgave foran os i forhold til at blive en aktiv og stærk stemme for kommunikatørerne i Danmark. Fagets og arbejdsmarkedets udvikling står ikke stille ét sekund, og vi skal have fokus på både fagets nye veje, kommunikatørernes værdi for arbejdsgiverne, fagtung viden, inspiration og netværk til medlemmerne samt endelig understøttelsen af et bæredygtige arbejdsliv for alle. Jeg tripper for at komme i gang, sådan rigtigt i november, men med lidt forberedelse inden da.  

Den nye sektorbestyrelse konstitueres først officielt efter d. 1. november, når fusionen er gennemført, men perioden frem til november vil blive brugt på at skabe et fælles fundament og vidensgrundlag for sektorbestyrelsesmedlemmerne som forberedelse.”

 

Her kan du læse mere om bestyrelsesmedlemmerne, som også fortæller hvad de ser som den vigtigste betydning den nye sektor får for kommunikationsfaget og medlemmerne.

Udpeget af KS

/files/assets/maiken-moller-lav.jpg

Maiken Møller, projektleder, DGI

Uddannet: Kandidat i kommunikation fra SDU

Den nye sektor bliver en væsentlig aktør, som kan gøre sin indflydelse gældende i forhold til at synliggøre kommunikationsfagets værdi og kommunikatørens værdiskabelse, og dermed sikre kommunikationsfaget en stærk interessevaretagelse. Dette både til gavn for fag og for medlem.

Og for medlemmet skal vi ydermere med sektoren sikre, at der er gode og målrettede faglige tilbud, så medlemmet kan indgå i et stærkt fagfællesskab for kommunikatører, som understøtter medlemmets faglige identitet.

 

/files/assets/katrine-japsen-1713427729.jpg

Katrine Rudbeck Japsen, kommunikationskonsulent, BUPL Nordsjælland

Uddannet: Kandidat i kommunikation fra AAU

Den nye sektor DM Kommunikation har den fineste opgave i at samle kommunikatørerne ét sted. Når vi er organiseret et sted, bliver sektoren forhåbentligt fyrtårnet for vores faglighed. På samme måde håber jeg, at medlemmerne får fornemmelsen af, at sektoren bliver motoren på, at man kan møde sine fagfæller til arrangementer og netværk, men også at man som medlem kommer til at ”møde” sektoren i sit fagblad, sociale medier og i samfundsdebatten. Jeg vil i hvert fald gøre mit for, at man har et sted, hvor man kan kigge hen og spejle sig, se nogle man kan se op til, og aspirere imod.

Som akademiker og som kommunikatør kan man jo gå mange veje, men jeg ønsker, at DM Kommunikation er der, hvor man går hen, når man arbejder med kommunikation.

DM Kommunikation skal være et fagligt fællesskab, hvor vi bliver klogere sammen, og i takt med at vores fag udvikler sig.

 

/files/assets/christina-hjortshoj.webp

Christina Hjortshøj, marketingkoordinator, Hycon

Uddannet: BA i engelsk og tysk, AAU

DM Kommunikation får en vigtig betydning i at synliggøre kommunikationsfagligheden for vores arbejdsgivere og landets politikere som medlemmernes store talerør, der også blander sig i debatten om arbejdsvilkår og -miljø.

Samtidig skal sektoren skal være den gode vært i vores faglige fællesskab; medlemmernes naturlige sted at mødes med nye og gamle relationer for sparring, videndeling og debat.

 

/files/assets/jakob-dahl-klausen.webp

Jakob Dahl Klausen, ledende presserådgiver, DSB

Uddannet: Cand.comm, RUC

DM Kommunikation åbner op for nogle nye muligheder for at varetage kommunikatørernes politiske, faglige og arbejdsmæssige interesser.

Med omkring 10.000 medlemmer i den nye sektor får vi samlet så mange kommunikatører, at vi med fusionen skaber det største fællesskab for kommunikationsfolk i Danmark. Den platform gør det muligt at tale medlemmernes sag endnu stærkere end før

I sektoren skal vi derfor arbejde benhårdt for styrke fagets position i samfundet og medlemmernes muligheder. Vi kommer til at sikre kommunikatørerne en stærk stemme i det nye forbund. Men vigtigst er, at vi får nogle organisatoriske rammer at arbejde i, der også gør, at vi kan skabe resultater.

 

/files/assets/stine-wagner-1713427996.jpg

Stine Lykke Wagner, Senior Public Affairs Communications Advisor, Ørsted

Uddannet: Cand.comm, RUC

Som den tredje største sektor i DM vil kommunikatørerne have en betydelig stemme, hvor vi i bestyrelsen vil arbejde for at sikre medlemmerne et sundt og bæredygtigt arbejdsliv. Ikke mindst vil vi tale kommunikatørernes sag og arbejde benhårdt for medlemmernes faglige position på arbejdsmarkedet.

Vi vil skabe branchens største faglige fællesskab. Et netværk, hvor du finder inspiration, sparring og livslang læring. Vi bakker medlemmerne op, fremmer den faglige stolthed og tydeliggør værdiskabelsen af kommunikation – en disciplin der er uundværlig for enhver forretning. 

Udpeget af DM

/files/assets/david-l-lose.jpg

David Lose, Senior forretningsanalytiker, Willmore.

Uddannet: Cand.ling.merc. i spansk og europæiske studier, CBS og Diplomuddannelse i fagjournalistik, DMJX.

Kommunikationsfaget og kravene til kommunikatører bliver bredere og bredere. Jeg håber derfor på, at vi, ved at gå sammen i et nyt stærkt samarbejde, kan understøtte faget i at gøre det tydeligere, hvordan vi adskiller os fra lignende fag eller brancher samt øge vores kendskabsgrad.

I forhold til det faglige fokus i DM Kommunikation tror jeg, det er vigtigt at se udviklingen inden for nye teknologiske værktøjer, som fx AI, som en medspiller og ikke en modspiller.

 

/files/assets/thomas-odby.jpg

Thomas Odby, Digital kommunikationskonsulent, Loyalty Key

Uddannet: Cand.comm i Strategisk Kommunikation og Digitale Medier, RUC

Den vigtigste betydning som den nye sektor får for kommunikationsfaget er, at den skal sikre de bedst mulige vilkår, betingelser og karrieremuligheder for kommunikatører og marketingprofessionelle i Danmark. 

Jeg vil særligt lægge vægt på at nyuddannede kommunikations- og marketingprofessionelle får bedst mulige rammer, muligheder og rådgivning, når de skal til at kickstarte deres karriere og gå fra at være studerende til at være fuldtidsprofesionelle inden for kommunikationsfaget. 

/files/assets/astrid-dalum.jpg

Astrid Dalum, Chefkonsulent i Center for Politik og Kommunikation, Region Hovedstaden

Uddannet:  Cand.Comm i Kommunikation og Engelsk.

Som kommunikationsfaglig i Sundhedsvæsnet er det blevet min mærkesag at insistere på enkel, letforståelig og lettilgængelig formidling af komplekse informationer, når vi kommunikerer med patienter. Og når de mangeårige indsatser, vi arbejder med i Region Hovedstaden, bidrager til at forbedre den enkelte borgers oplevelse af at blive mødt og passet på i ofte svære og sårbare situationer, bliver mit arbejde ekstra meningsfuldt.

Den viden og erfaring, jeg har med mig, glæder jeg mig til at bringe i spil i den nye sektorbestyrelse og til  i denne sammenhæng at slå på tromme for, at kommunikationsfaglighed spiller en vigtig rolle i et komplekst samfund og at evnen til at kommunikere professionelt er en faglighed, som skal trænes på lige fod med andre kompetencer.

Fotos: Privat

KS mener

Vi har ansvaret for et hjernevenligt arbejdsliv

Det hjernevenlige arbejdsliv er udfordret. Der er masser af data, der påviser, at resultatet af, at arbejdspresset er øget, er et dårligere arbejdsliv, udbrændthed og arbejdsrelateret stress. Som fagforening har vi en rolle at spille, for vi har brug for en større samtale om fælles ansvar og nye løsninger. Den tager vi i KS på os, også i dag i anledning af 1. maj.

Job og karriere

Kandidatreformen rykker tættere på

Omfanget af de besparelser og nedskæringer, der skal foregå på universiteterne i forbindelse med kandidatreformen, er nu kendt. DTU skal med 6,5 % skære færrest pladser, RUC skal med 14,1 % skære flest. ”Reformen er desværre en realitet, og nu må vi sætte fokus på at bevare kvaliteten i uddannelserne, så vi får det bedste ud af det,” siger KS forperson Cathrine Holm-Nielsen.

Løn og ansættelse

Fra 1. maj får tvillingeforældre ekstra orlov

Den nye orlov gælder for børn født d. 1. maj 2024 eller senere, og skal afholdes, inden børnene fylder et år. Her kan du læse om de nye regler, og om finansiering af den nye barselsorlov.

Edit page