Tænk strategisk, når du arbejder frivilligt

/files/assets/news/gossip-1712225826.jpg
4. april 2024
Af Bitten Kjærgaard

Det er ikke kun din erhvervserfaring, der har betydning for dit arbejdsliv. Du kan også bruge frivilligt arbejde strategisk i forhold til din karriere. Her er 6 områder, hvor frivilligt arbejde kan styrke din position.

Frivilligt og organisatorisk arbejde kan være præcis lige så relevant som almindelige ansættelser. Frivilligt arbejde er ikke kun en mulighed for at give tilbage til samfundet; det er også en fremragende måde at bygge bro over eventuelle huller i dit CV, udvikle nye færdigheder, få indsigt i nye fagområder og udvide dit netværk.

Ud over de professionelle fordele giver politisk frivilligt arbejde også en følelse af formål og tilfredsstillelse ved at bidrage til samfundet. Og det meningsfulde arbejde er ofte noget, der betyder meget for KS’erne.

1. Udvikling af specialiseret faglighed

Frivilligt arbejde giver mulighed for at eksperimentere med nye kommunikationsstrategier, teknologier og platforme i praksis. Det kan være særligt værdifuldt i lyset af den digitale kommunikatørs rolle som både praktiker og forandringsagent. Frivilligt arbejde kan også give indsigt i et nyt fagområde, eller en ny branche, du godt kunne tænke dig at bevæge dig hen imod.

2. Forståelse for og formidling af komplekse emner

Verden kræver mere og mere, at kommunikatører navigerer i komplekse etiske dilemmaer og fremmer emner som inklusion og bæredygtighed. Frivilligt arbejde inden for organisationer, der fokuserer på disse områder, kan ikke blot berige din forståelse, men også positionere dig som en kommunikatør, der kan håndtere nutidens store dagsordener.

3. Politisk engagement som karriereaccelerator

At engagere sig i politisk frivilligt arbejde kan fungere som en katalysator for din karriere af flere årsager. At arbejde tæt på politiske processer giver en indsigt i, hvordan politiske beslutninger træffes og implementeres. Denne forståelse kan være et stærkt aktiv, især inden for kommunikationsroller, hvor du skal formidle politiske budskaber eller navigere i det politiske landskab. Politisk arbejde kræver en dyb forståelse for komplekse problemstillinger, hvilket kan styrke din evne til at kommunikere komplekse ideer klart og overbevisende. Dette er en uvurderlig færdighed for kommunikatører, som skal kunne bryde komplekse emner ned i forståelige budskaber. Gennem politisk arbejde møder du et bredt spektrum af personer fra forskellige sektorer, inklusiv beslutningstagere, aktivister og meningsdannere. Det kan udvide dit professionelle netværk betragteligt og potentielt åbne døre for fremtidige jobmuligheder.

4. Udvidelse af professionelt netværk

Netværk er afgørende for karriereudvikling, og frivilligt arbejde udvider dit professionelle netværk betydeligt. Gennem frivillige projekter kan du møde professionelle fra forskellige brancher og med forskellige faglige baggrunde, hvilket kan åbne døre for fremtidige karrieremuligheder. Det kan være særligt værdifuldt i kommunikations- og sprogbranchen, hvor tværfagligt samarbejde og forståelse er nøglen til succes.

5. Prøv leder- eller projektlederrollen af

Går du med tanker om at prøve lederrollen af, kan frivilligt arbejde være en åbenlys mulighed. Mange frivillige projekter tilbyder lederroller, der kan give værdifuld erfaring med projektledelse, holdledelse og strategisk planlægning. Dette kan være særligt attraktivt for arbejdsgivere, som søger kandidater med dokumenteret ledelseserfaring.

6. Styrkelse af dit CV og personlige brand

Frivilligt arbejde tilføjer værdifuld erfaring til dit CV og viser dit engagement, din alsidighed og dit initiativ. Dette bidrager positivt til dit personlige brand og siger også noget om dig som person.

Frivillig i KS

I KS har vi mange frivillige, der blandt andet arbejder med medlemsarrangementer, netværk og KS som organisation. Hvert år mødes de frivillige til en frivlligdag. Den finder i år sted lørdag en 13. april. Som frivillig kan du stadig nå at tilmelde dig. Det skal være senest i morgen - se programmet og meld dig til her.

KS mener

Vi har ansvaret for et hjernevenligt arbejdsliv

Det hjernevenlige arbejdsliv er udfordret. Der er masser af data, der påviser, at resultatet af, at arbejdspresset er øget, er et dårligere arbejdsliv, udbrændthed og arbejdsrelateret stress. Som fagforening har vi en rolle at spille, for vi har brug for en større samtale om fælles ansvar og nye løsninger. Den tager vi i KS på os, også i dag i anledning af 1. maj.

Job og karriere

Kandidatreformen rykker tættere på

Omfanget af de besparelser og nedskæringer, der skal foregå på universiteterne i forbindelse med kandidatreformen, er nu kendt. DTU skal med 6,5 % skære færrest pladser, RUC skal med 14,1 % skære flest. ”Reformen er desværre en realitet, og nu må vi sætte fokus på at bevare kvaliteten i uddannelserne, så vi får det bedste ud af det,” siger KS forperson Cathrine Holm-Nielsen.

Løn og ansættelse

Fra 1. maj får tvillingeforældre ekstra orlov

Den nye orlov gælder for børn født d. 1. maj 2024 eller senere, og skal afholdes, inden børnene fylder et år. Her kan du læse om de nye regler, og om finansiering af den nye barselsorlov.

Edit page